Problem med problem?

Vad tänker du på när du hör ordet problem? Tänker du som många andra, usch, inte ett till, vore skönt att slippa, typiskt, går det att komma undan? I så fall skulle jag vilja utmana dig att tänka lite annorlunda…

Jim Rohn formulerade det bra när han sa: “Don’t wish it was easier; wish you were better. Don’t wish for less problems; wish for more skills. Don’t wish for less challenges; wish for more wisdom.”

Det här fick mig att reflektera lite över dem problem jag satt med och efter stund kom jag till insikt, om det vore enkelt att göra det vi gör, så skulle i stort sett alla göra det. Efter ytterligare en stund kröp tacksamheten fram över att det är sjukt komplicerat att lyckas i vår bransch, och att vi tack vare det slipper en massa konkurrenter samt att de som hittar nycklarna får tydliga konkurrensfördelar.

Spinner man vidare på ordet problem så hittar man bl.a. att översatt från latin betyder ordet “före lösning”, ett lite annorlunda sätt att se på det, och kanske diggar man amerikanarna som hellre kallar det för challenge?

Håll med om att det ligger en mer positiv underton i det, och det är klart, det enda som står emellan ditt nuläge och dina mål är ett gäng “problem” som behöver lösas, eller utmaningar om man nu vill vara lite osvensk.

Lägger man dessutom till det min mentor sa till mig en gång, “Ditt marknadsvärde definieras av storleken på problemen du är kapabel att lösa”, så är det nästan oundvikligt att börja förändra sitt förhållningssätt till just problem.

Det sägs också att om alla skulle visa upp sina problem för varandra och erbjuda byteshandel så skulle alla snabbt ta tillbaka sina egna.

Fortsätter vi en stund till kommer vi snart att älska problem!

Problem är förtäckta paket av framgång, utveckling, insikter, paradigmskiften, innovation, självförtroende, storys, minnen, känslor, idéer, uppfinningar, etc.

Ok, nu kanske jag gick lite för långt, men tänk efter….

Hur ofta har du egentligen stått inför problem där du har givit upp, där problemen varit för stora för att hantera? Väldigt sällan eller typ aldrig, eller hur? Det kanske t.o.m. är så att du inte utmanar dig själv tillräckligt?

Veckans utmaning

Vilket/vilka problem eller utmaningar ska du ta tag i denna vecka? Vad är du kapabel till? Hur stort är ditt marknadsvärde? Våga börja morgondagen med ditt största problem så kommer resten av dagen att kännas som en nedförsbacke med vind i ryggen!

About Christian Hed

Är certifierad coach och driver säljföretag sen många år tillbaka. Det sägs att det krävs 10 000 timmar innan man behärskar något, och om så är fallet behärskas försäljning, ledarskap och personlig utveckling.

Speak Your Mind

*