Modiga beslut

När Harald Jäger kommer till jobbet den 9 November 1989 så är det ingen vanlig arbetsdag. Samma dag har en av landets högsta politiker råkat insinuerat att man ska börja öppna gränsen mellan Öst- och Västtyskland.

Detta ledde till att tusentals människor tagit sig till Berlinmuren och krävde att få passera, något som varit helt omöjligt sedan 1961. Harald Jäger som jobbar som gränsvakt ringer till sina överodnade och får beskedet att ingen ska släppas igenom.

Fler och fler människor trycker på och när det är 25000 personer som kräver sin rätt ringer Harald ett nytt samtal, denna gång får han beskedet att släppa igenom några få, men att inte låta de komma tillbaka.

Ett ungt par får passera och efter en stund vill de gå tillbaka till deras barn, men blir nekade.

Samtidigt rapporter nyheterna att människor kunnat passera vilket leder till att ännu fler tar sig till muren och Harald är nu mycket förvirrad.

Vad är meningen med allt detta? Att först vakta så att ingen från ena sidan får passera, sen vakta så att dessa inte kan gå tillbaka. Hela hans 25 år långa övertygelse börjar falla samman och han inser att det hela är fel och meningslöst. I nästa sekund vänder han sig om och säger, lyft bommen, släpp in dem, släpp in alla! Strax efter får världen se de berömda bilderna när folket börjar hacka sönder muren och Tyskland var åter förenat.

Harald tog en enorm risk och han tog ett enormt modigt beslut som ledde till att han blev arbetslös. Det råder dock ingen tvekan om att det var hans livs bästa beslut.

Veckans utmaning

Vilka modiga beslut måste du fatta denna vecka? Vad vet du innerst inne som måste göras? Vilka fel kan du rätta till? Vilken skillnad behöver du göra? Nu har du ett helt nytt år framför dig som du kan göra vad du vill med, lika bra att göra något vettigt, eller hur?

 

About Christian Hed

Är certifierad coach och driver säljföretag sen många år tillbaka. Det sägs att det krävs 10 000 timmar innan man behärskar något, och om så är fallet behärskas försäljning, ledarskap och personlig utveckling.

Comments

  1. Vilken inspirerande historia, tack!
    Modiga beslut är inspirerande och roliga att fundera på! Att sedan koppla dem till vart du befinner dig just nu är nästa viktiga steg.
    Ibland, om man behöver återhämtning och vila, kan det modiga vara att just stanna upp och ta det lugnt en dag, -Våga stanna upp, invänta och reflektera för att sedan kunna vara modig och full av energi nästa dag.
    Kanske just denna dag är den dagen du ska ta det lugnt, och kanske bara vattna en blomma 🙂

Speak Your Mind

*