Bucket list

Många har sett filmen Bucket List med Jack Nicholson och Morgan Freeman.

En “bucket list” är en lista på saker man vill uppleva innan man dör, och i filmen får man följa dessa två herrar när de reser världen runt och bockar av sin lista. En riktig feelgood-rulle som rekommenderas varmt om du inte har sett den.

Jag minns det som igår, men det var hösten 2007, vi var ett gäng i Las Vegas, och just den här morgonen så slog jag upp ögonen extra laddad, jag visste nämligen att det skulle ske om några timmar. Vi blev upphämtade i en hummer-limousine som körde oss ut i Nevada-öknen och när vi kom fram till helikopterflygplatsen kände jag fjärilar i magen. 20 minuter senare flög vi mitt i mäktiga Grand Canyon. Vi landade nere på en stor klippa och åt lunch, drack champagne och när jag satt där och tittade på mina vänner, helikoptern och de dramatiska bergen kunde jag knappt tro att det var sant, jag var så tagen av stunden att jag nästan glömde bort att bocka av det på min bucket list.

Någon klok person sa till mig någon gång man behöver ha 3 saker på plats för att vara lycklig:

1. Göra något man brinner för

2. Ha någon att älska

3. Ha något att se fram emot

Det där fastnade hos mig, förmodligen för att det var tillräckligt enkelt och konkret. För att lyckas med punkt tre så har min bucket list varit till stor hjälp. Ofta räcker det med att ha något bokat eller planerat, även om den ligger flera månader fram i tiden så känns det väldigt bra att få ha något att längta till, en milstople att fästa horisonten på, en bestämd punkt i framtiden att förhålla sig till.

Det finns även en hemsida som heter bucketlist.org där över 50 000 personer har lagt upp och delat med sig av sina listor. Det är väldigt inspirerande att läsa och ganska ofta vill man kopiera en del. Jag var inne där igår och var tvungen att lägga till “duscha under ett vattenfall” i min egen lista, så häftigt!

Veckans utmaning

Gör eller uppdatera din egna bucket list. Skriv ner minst 25 saker du vill uppleva innan du dör och se till att ha listan nära till hands och läs den ofta.

Stort lycka till och ha en fortsatt framgångsrik säljvecka!

/Christian

About Christian Hed

Är certifierad coach och driver säljföretag sen många år tillbaka. Det sägs att det krävs 10 000 timmar innan man behärskar något, och om så är fallet behärskas försäljning, ledarskap och personlig utveckling.

Speak Your Mind

*