Blade Runner

Oscar Pistorius är en olympisk sprinter från Sydafrika, kanske mer känd som Blade Runner då han springer på dubbla benproteser.
Efter att ha vunnit allt som går att vinna i de paralympiska spelen så bestämde han sig för att försöka ta sig till de olympiska spelen och tävla mot icke handikappade. En utmaning som de allra flesta ansåg omöjligt och Oscar skulle möta enorma hinder för att lyckas.
Det första hindret var att bli godkänd av den olympiska kommittén vilket inte var helt enkelt. Vissa hävdade nämligen att hans proteser gav en extra skjuts och därmed en fördel mot övriga deltagare. Oscar blev nekad.
En ganska acceptabel ursäkt för att ge upp, men inte Oscar. Han var helt övertygad om att hans proteser inte gav någon fördel och överklagade därför till idrottens skiljedomstol där man fastslog att han hade rätt och Oscar blev principiellt godkänd att delta i OS i Peking.
Nästa hinder var att kvalificera sig rent tidsmässigt för att komma med i den olympiska truppen vilket han inte lyckades med till Peking. Tror du att Oscar la sig ner, tyckte synd om sig själv och gav upp? Nej, han höjde träningsdosen ännu mer och slipade sitt personbästa till 45,61 sekunder på 400m och kvalificerade sig till OS i London.
Där gick han så långt som till semifinal och uppnådde därmed sitt stora mål, att bli tagen på allvar som elitidrottare, att bli uppmärksammad för sin prestation och inte sitt handikapp.
Jag blir inte förvånad om vi får se honom i final då det är dags för OS i Rio 2016.
Ett utmärkt exempel på att fokusera på möjligheter och att inte ge upp vid motgångar.
Här finns en kortfilm på youtube om denna fantastiska man.
Veckans utmaning
Det är snart dags för nyårslöften igen. Vilket löfte är det perfekta för just dig, för att just du ska få ditt bästa år nånsin 2013. Vågar du sätta upp ett tillräckligt tufft mål för att verkligen bli motiverad?
Låt Oscars övertygelse och exempel smitta av sig.
God Jul och Gott Nytt år!
Hörs igen i januari.
About Christian Hed

Är certifierad coach och driver säljföretag sen många år tillbaka. Det sägs att det krävs 10 000 timmar innan man behärskar något, och om så är fallet behärskas försäljning, ledarskap och personlig utveckling.

Speak Your Mind

*